Sample Image

 Астаксантин е каротиноидно вещество широко разпространено в природата. За първи път е било химично извлечено от ядливите гъби. В Европа веществото е разрешено за ползване за първи път във Франция където е било добавено към някои от гъбените сосове. Регламентираната за ползване доза е 80 мг/кг телесно тегло. В животинското царство най-големи количества от тази субстанция се намират в тялото на сьомгата (живееща в Пасифика). За разлика от повечето каротеноиди Антаксантина не се конвертира до витамин А в човешкото тяло. В САЩ Асатксантин е изследвано от FDA вещество, като е намерено за безопасно за употреба от човека. Астаксантин е мултидействащ натурален антиоксидант, който осигурява надеждна защита срещу екцесивното образуване на свободни радикали, което се наблюдава в хода на някои болести, като различни тумори, захарен диабет, автоимунни болести и други.

 Състав: всяка капсула съдържа 2 мг Астаксантин.

 Действие: Астаксантин е мощен мултифакторен антиоксидант, приемът ми спомага за по бързата регенерация на всички органи и системи в организма. Всяка капсула осигурява по 2000 международни единици антиоксидантна абсорбция.

 Показания: Отслабен имунитет (специфичен и неспецифичен); болни от туморни заболявания; захарен диабет с неврологични усложнения; рековалесцентен период след прекарани тежки заболявания: пневмония, ХОББ тласък; миокарден инфаркт, исхемичен или хеморагичен инсулт; подходящ е за употреба от работещи или живеещи в силно замърсена среда; подходящ е за употреба и при невродегенеративни заболявания, като болест на Паркинсон и болест на Алцхаймер.

 Дозировка: орално, 2 капсули сутрин взети по време на хранене.

Странични реакции: няма известни.

 Противопоказания: съществуват само относителни такива и това са периода на бременност и кърмене.

 Опаковка: всяка опаковка съдържа по 60 меки желатинови капсули.

 Съхранение: на сухо и проветриво място защитено от въздействието на пряка слънчева светлина, при температура ненадвишаваща 25 градуса Целзий.


Молба за некомерсиално спонсориране на лактологична база данни на свободен достъп

Преди 7 год.френското правителство спонсорира щедро ИДЕЕН проект на френски фармацевт и така се появи световно известната лактологична база данни LactMed.

Българското служебно правителство отказа да спонсорира нашата лактологична база данни, която е нещо реално и дава напълно различни от LactMed и практически ориентирани, ясни указания за употребата на лекарствата в периода на кърменето, ето защо се обръщаме към посетителите на сайта ни с молба за помощ и съдействие!

Лактологичната информация може да предотврати огромни личностови трагедии, така например приемът на на пръв поглед невинни противогрипни препарати от майката докато кърми много вероятно ще доведе след 10-12 години до изоставане в психомоторното развитие на детето през пубертета: то става вяло, отпуснато, апатично и с намалени концентрация и способности за запаметяване! ХОРА ТРЯБВА ДА ЗНАЯТ ТОВА И ОЩЕ МНОГО ПОДОБНИ ТАКИВА ФАКТИ!!!

За да развиеме и увеличиме обема на наличната уникална наша лактологична информация ние се нуждаем от изграждане на малък екип от професионалисти, които не могат естествено да работят безвъзмездно, от техника, от достъп до информация за референтни източници от утвърдени медицински бази данни, чието ползване обаче е платено на годишен базис и е много скъпо и от Вашата любезна поддръжка.

Нашият лактологичен проект е 5 годишен като период, за който период ние предвиждаме да увеличиме над 15 пъти наличната лактологична информация и ще я предоставим на всички на свободен достъп по интернет, така нашата база данни ще бъде пъти по-голяма и полезна за лекарите, фармацевтите и обикновените хора от френската LactMed, както и средство,  чието ползване ще предотврати големи евентуални бъдещи проблеми на подрастващите деца и техните родители!

Предвиждаме също лактологичната ни информация да е на български, английски, немски и испански език.

Увеличаването на наличната лактологична база данни не може обаче да се осъществи докато не се натрупа критичен финансов минимум. Ето защо Ви молим да участвате в нашата дарителска кампания за некомерсиално спонсориране, като прогресът й, както и нейната отчетност са публични и достъпни за всеки.

Можете да участвате ако желаете с минимални средства, дори например с 1 долар долар или евра.

Ние ще сме Ви изключително благодарни и за това!!!

Искам да направя дарение
Искам да видя как се развива лактологичният проект
Искам да видя отчета за дарителската кампания
Вече направих дарение
Не благодаря!