Sample Image

 Ликопен е каротиноид, който обаче няма витамин А активност. Съдържа се в големи количества в доматите и папаята. В разстенията Ликопен е междинен продукт в синтезата на каротиноидите, която има мощтна антиоксадантна активност, а също така е причина оранжево червеното им оцветяване. От друга страна осигурява фотопрокеткцията на разстенията, животните и човека. Приема на препаратът осигурява мощтна антиоксидантна защита на човешкия организъм, а също така промотира благоприятно функцията на простата жлеза при мъжа.

 Състав: всяка капсула съдържа 25 мг.ликопен, което количество се равнява на приема на 5 средно големи червени домата и калциев карбонат в доза 170 мг.

 Действие: Препаратът има максимална бионаличност и бързо се усвоява от организма. След като се абсорбира в стомаха той се транспортира от липопротеини чрез кръвта и се натрупва в различни орагни, но най-вече в черния дроб, надбъбречните жлези и тестисите. Притежава мощна антиоксидантна активност, което го прави потенциален препарат за профилактика на някои видове рак в организма вкл.рак на простата жлеза. За съжаление ФДА все още не е публикувала резултатите от нейните изследвания, които текат от почти 5 години за благоприятната роля на антиоксидантите в профилактика на канцерогенезата. Антиоксидантнана активност на Ликопен е 135 пъти по голяма от тази на витамин Е приет в доза от 100 мг. В момента протичат изследвания с Ликопен, които поздсазват благоприятно повливяване от приема на препарата на кардиоваскуларни заболявания, рак, диабет, остеопороза, хроничен бронхит и дори мъжко безплодие.

 Противопоказания: няма известни.

 Странични реакции: няма известни.

 Дозировка: по 1 таблетка дневно сутрин приета 30 минути преди хранене с малко вода или плодов сок (за по голяма усвояемост). Само лекар може да Ви назначи приема на по високи дози от препаратът.

 Опаковка: 60 капсули.

 Съхранение: на сухо и проветриво, запазено от въздействието на пряка слънчева светлина място, при температура не по висока от 25 градуса Целзий.


Молба за некомерсиално спонсориране на лактологична база данни на свободен достъп

Преди 7 год.френското правителство спонсорира щедро ИДЕЕН проект на френски фармацевт и така се появи световно известната лактологична база данни LactMed.

Българското служебно правителство отказа да спонсорира нашата лактологична база данни, която е нещо реално и дава напълно различни от LactMed и практически ориентирани, ясни указания за употребата на лекарствата в периода на кърменето, ето защо се обръщаме към посетителите на сайта ни с молба за помощ и съдействие!

Лактологичната информация може да предотврати огромни личностови трагедии, така например приемът на на пръв поглед невинни противогрипни препарати от майката докато кърми много вероятно ще доведе след 10-12 години до изоставане в психомоторното развитие на детето през пубертета: то става вяло, отпуснато, апатично и с намалени концентрация и способности за запаметяване! ХОРА ТРЯБВА ДА ЗНАЯТ ТОВА И ОЩЕ МНОГО ПОДОБНИ ТАКИВА ФАКТИ!!!

За да развиеме и увеличиме обема на наличната уникална наша лактологична информация ние се нуждаем от изграждане на малък екип от професионалисти, които не могат естествено да работят безвъзмездно, от техника, от достъп до информация за референтни източници от утвърдени медицински бази данни, чието ползване обаче е платено на годишен базис и е много скъпо и от Вашата любезна поддръжка.

Нашият лактологичен проект е 5 годишен като период, за който период ние предвиждаме да увеличиме над 15 пъти наличната лактологична информация и ще я предоставим на всички на свободен достъп по интернет, така нашата база данни ще бъде пъти по-голяма и полезна за лекарите, фармацевтите и обикновените хора от френската LactMed, както и средство,  чието ползване ще предотврати големи евентуални бъдещи проблеми на подрастващите деца и техните родители!

Предвиждаме също лактологичната ни информация да е на български, английски, немски и испански език.

Увеличаването на наличната лактологична база данни не може обаче да се осъществи докато не се натрупа критичен финансов минимум. Ето защо Ви молим да участвате в нашата дарителска кампания за некомерсиално спонсориране, като прогресът й, както и нейната отчетност са публични и достъпни за всеки.

Можете да участвате ако желаете с минимални средства, дори например с 1 долар долар или евра.

Ние ще сме Ви изключително благодарни и за това!!!

Искам да направя дарение
Искам да видя как се развива лактологичният проект
Искам да видя отчета за дарителската кампания
Вече направих дарение
Не благодаря!