Увеличен апетит

 

Нормално увеличение на апетита се наблюдава нормално при хора, които извършват тежка физическа работа, както и след възстановяване от заболявания. Повишен апетит може да се наблюдава при мания и/или хипертироидизъм. Хипогликемия – наблюдава се и при инсулинома – може да бъде асоциирана с увеличение на апетита, но това не е класическата презентация на заболяването. Понякога депресията, както и пациентите с хистерия имат повишен апетит.

 

Булимията се характеризира с рекурент епизоди на повишен апетит, приема на храна се терминира при булимията от появата на абдоминална болка, сън или повръщане. Между булимичните епизоди обаче има тенденция към бързо радуциране на телесното тегло, което може да варира до 5 килограма. При булимията пациентът приема предимно богати на въглехидрати храни. Пациентът с булимия съзнава, че това не е нормално хранене, но не е въ състояние волево да спре приема на храна. След булимичен епизод обикновено пациентът изпада в депресия. Други особености на булимията включват развитие на менструални нарушения, хипокалемия, остра далитация на стомаха, увеличение на паротидните жлези и повишен риск от развитие на аспирационна пневмония, както и стомашна кървене тип Малори-Вайс.

 

Молба за некомерсиално спонсориране на лактологична база данни на свободен достъп

Преди 7 год.френското правителство спонсорира щедро ИДЕЕН проект на френски фармацевт и така се появи световно известната лактологична база данни LactMed.

Българското служебно правителство отказа да спонсорира нашата лактологична база данни, която е нещо реално и дава напълно различни от LactMed и практически ориентирани, ясни указания за употребата на лекарствата в периода на кърменето, ето защо се обръщаме към посетителите на сайта ни с молба за помощ и съдействие!

Лактологичната информация може да предотврати огромни личностови трагедии, така например приемът на на пръв поглед невинни противогрипни препарати от майката докато кърми много вероятно ще доведе след 10-12 години до изоставане в психомоторното развитие на детето през пубертета: то става вяло, отпуснато, апатично и с намалени концентрация и способности за запаметяване! ХОРА ТРЯБВА ДА ЗНАЯТ ТОВА И ОЩЕ МНОГО ПОДОБНИ ТАКИВА ФАКТИ!!!

За да развиеме и увеличиме обема на наличната уникална наша лактологична информация ние се нуждаем от изграждане на малък екип от професионалисти, които не могат естествено да работят безвъзмездно, от техника, от достъп до информация за референтни източници от утвърдени медицински бази данни, чието ползване обаче е платено на годишен базис и е много скъпо и от Вашата любезна поддръжка.

Нашият лактологичен проект е 5 годишен като период, за който период ние предвиждаме да увеличиме над 15 пъти наличната лактологична информация и ще я предоставим на всички на свободен достъп по интернет, така нашата база данни ще бъде пъти по-голяма и полезна за лекарите, фармацевтите и обикновените хора от френската LactMed, както и средство,  чието ползване ще предотврати големи евентуални бъдещи проблеми на подрастващите деца и техните родители!

Предвиждаме също лактологичната ни информация да е на български, английски, немски и испански език.

Увеличаването на наличната лактологична база данни не може обаче да се осъществи докато не се натрупа критичен финансов минимум. Ето защо Ви молим да участвате в нашата дарителска кампания за некомерсиално спонсориране, като прогресът й, както и нейната отчетност са публични и достъпни за всеки.

Можете да участвате ако желаете с минимални средства, дори например с 1 долар долар или евра.

Ние ще сме Ви изключително благодарни и за това!!!

Искам да направя дарение
Искам да видя как се развива лактологичният проект
Искам да видя отчета за дарителската кампания
Вече направих дарение
Не благодаря!