Предварителна игра – масаж

Научете се да масажирате професионално, да докосвате своята жена и силно и нежно, което ще й позволи да почувства дълбочината на вашата грижа за нея.

Масажа не е само пълен релакс на тялото и ума, той е нещо повече – една магия в която две тела и души стават едно.

Оптималното място за масаж е топло и уютно помещение, на фона на тиха подходяща за двамата музика.

Често при масажа се използват етерични масла или техни смеси, като тук трябва предварително да отгатнете вкуса на дамата, за да не подберете неприятна за нея комбинация. Ароматният масла освен, че въздействат на ума и тялото, спомагат на ръцете да се плъзгат леко по тялото на другия.

Изследвайте всяка част от тялото на партньра, който масажирате, обичайте и помнете всички вариации на неговата кожна текстура.

Етерични масла, които тонизират уха на партньора ви и му създават чувство за благополучие са: бергамонт, гераниум, жасмин, мелиса и портокал.

Етерични масла с успокояващ нервната система ефект са: лайка, лавандула, лимон, майорам, неголи, петитграйн и сандалово дърво.

Масажното масло не трябва да е студено, за да не се шокира партньорът ви.

Концентрирай те се върху партньорът си, дишайте дълбоко и се научете да се наслаждавате на момента. Научете се да използвате тежестта на вашето тяло, а не силата на ръцете си при правенето на масаж.

Най-популярният масаж е пълният телесен масаж или още наречен Шведски масаж, чиято цел е постигане на пълна реластация при масажирания.

Желателно е масажа да започне от големите мускулни групи: гръб, врат, ръце и рамене като за начало. Натиска трябва да е внимателен и нежен. Тук не се концентрирате върху специфични мускулни групи, използват се пръстите и дланите само. Добра идея е масажа да започне от рамената, да премине към врата, после ръцете, гърба и бедрата.

Еротичният масаж включва както масажа на ходилата, така и на гениталиите. Масажирането на ходилата увеличава и нивата на ендорфините в кръвта, както и енергизира цялото тяло. Масажирайте цялото тяло и пръст по пръст.

Грешки в хода на масажа

В хода на масажа могат да се допуснат някои от следните видове грешки:

1.     Да се започне с директен натиск върху гръбначният стълб

2.     Да се употребява силен натист още в началото на масажа

3.     Да щипете партньора си по време на масажа

4.     Да преустановите контакт с партньора си по време на site масажа, като си заангажирате и двете ръце с нещо друго – едната ръка трябва винаги да е по тялото на масажирания